Ďalšie sociálne balíčky nás nezachránia - Alenová, Gabriela
Ceny potravinárskych komodít na svetových trhoch v posledných mesiacoch klesajú. Napríklad obilie je už na predvojnových hodnotách. Potravinárske produkty však nepotrebujú len pšenicu, ale aj ľudskú prácu, energie, a iné vstupy, ktorých ceny naďalej rastú. Tvrdí to analytik a ekonóm spoločnosti INESS Martin Vlachynský, podľa ktorého ceny potravín porastú približne tempom celkovej inflácie.