Electromobility in Urban Logistics - Jankovič, Michal, 1993-
Účelom tohto článku je poskytnúť poznatky o využití elektromobilov v mestskej logistike. Článok sa zameriava na elektromobily používané v nákladnej aj verejnej doprave. Článok je založený prevažne na analýze sekundárnych zdrojov, ktoré nám ukazujú zameranie využitia elektromobilov v uvedených oblastiach. Článok tiež porovnáva využitie elektromobilov v mestskej logistike v Európe a na Slovensku a porovnáva ich. Tento článok nám ukázal, že od druhej polovice minulého desaťročia sa Európa snaží elektrifikovať vozidlá používané v mestskej logistike. Väčšina vyspelých európskych krajín pomaly, ale isto rozširuje svoj vozový park elektrobusov a plánuje ich ďalšie zvyšovanie. Bohužiaľ, menej rozvinuté krajiny sú stále silne závislé od vozidiel ICEV v nákladnej aj verejnej doprave.