Current State of the Hotel Market in Slovakia - Chrobák, Marián, 1997-
Príspevok je zameraný na odvetvie cestovného ruchu na Slovensku, konkrétne na hotelierstvo. Cestovný ruch v súčasnosti celosvetovo zažíva veľký prepad v súvislosti s pandémiou Covid 19. Aj keď na Slovensku cestovný ruch zďaleka nedosahuje také hodnoty ako v iných európskych krajinách, predsa len ide o významnú zložku slovenského hospodárstva, ktorá zamestnáva množstvo ľudí. Oblasť hotelierstva stále prežíva v neistote. V súčasnosti sa mnohí hotelieri musia rozhodnúť akým spôsobom a či vôbec si môžu dovoliť prevádzkovať svoje hotelové zariadenia. Ukazuje sa, že rok 2022 môže byť v tomto zmysle prelomový. Budúcnosť hotelierstva na Slovensku totiž závisí od množstva externých faktorov. V príspevku sme sa zamerali na súčasný stav a vplyv pandémie Covid- 19 a tiež sme načrtli podľa nášho názoru najvhodnejší typ metódy hodnotenia hotelového zariadenia ako investičného projektu.