Segmentation and Estimation of Claim Severity in Motor Third-party Liability Insurance through Contrast Analysis - Reiff, Marian, 1978-
Pozadie výskumu: Pomocou marginálnych priemerov a kontrastnej analýzy cieľovej premennej, napr. závažnosti nároku (CS), môže poistný matematik vykonať hĺbkovú analýzu portfólia a plne využiť potenciál všeobecných lineárnych modelov. Tieto analýzy sa využívajú najmä v prírodných vedách, medicíne a psychológii, no v aktuárskej oblasti sa im doteraz nevenovala dostatočná pozornosť.