Turning Digitisation Into Disruption - Bauriedel, Stephan, 1966-
Digitalizácia môže viesť k narušeniu. Táto teória popisuje štyri kroky, ktoré umožňujú podnikateľovi aktívne formovať rozvrat. Cieľom je ukázať podnikateľovi pragmatický spôsob, ako využiť podnikateľské výhody digitalizácie. Ak je narušenie trhov možné, podnikateľ by do toho mal ísť. Tento koncept obsahuje body, ktoré je potrebné spojiť. Východiskom je digitalizácia a cieľom je rušenie. Je známe, že platformy znižujú transakčné náklady, a že zníženie môže viesť k možnému monopolu. Najprv sa preskúmali všetky štyri body, potom sa pridali spojovacie kroky, usporiadané do reťazca účinkov a podložené argumentmi. Reťazec účinkov opisuje proces, ktorý transformuje digitalizáciu na narušenie. Výsledok ukazuje štyri kroky, ktoré musí podnikateľ po uvedení do prevádzky riešiť, aby mohol využívať výhody digitalizácie. Tiež ukazuje, že zníženie nákladov určuje pákový efekt na prerušenie. Znižovanie nákladov sa tak stáva primárnym cieľom každej digitálnej stratégie. Poznanie reťazca účinkov demystifikuje narušenie pre podnikateľa.