The Misrepresentation of True and Fair View in Accounting - Podmanická, Martina, 1977-
Najvyšším cieľom účtovníctva v trhovej ekonomike je podať verný a pravdivý obraz o ekonomickej realite podniku. Pravdivý a verný obraz je výsledkom správneho uplatňovania všeobecne uznávaných účtovných zásad a zavedených účtovných postupov, čo je neoddeliteľne spojené s uplatňovaním etických zásad v činnosti účtovných expertov. Uplatňovaním všeobecne uznávaných účtovných zásad v účtovnej politike účtovnej jednotky je možné dosiahnuť tak verný a pravdivý pohľad na ekonomickú realitu účtovnej jednotky, ako je možné vhodnou aplikáciou účtovných zásad zamlčať a prikrášľovať nepriaznivú situáciu účtovnej jednotky alebo zámerne zhoršovať situáciu účtovnej jednotky. Motívy skresľovania informácií v účtovnej závierke, s priblížením techník skresľovania informácií v účtovnej závierke a predstavením metód odhaľovania významných nesprávností v účtovnej závierke.