Sustainability Reporting Trends - Serpeninova, Yuliia, 1984-
Cieľom štúdie je poukázať na existujúce problematické aspekty implementácie vykazovania udržateľnosti, ako aj systematizovať budúce smery rozvoja tohto vykazovania na základe analýzy správ kľúčových svetových hráčov, tvorcov štandardov vykazovania a spoločností zodpovedných za poskytovanie služieb pri zostavovaní a overovaní vykazovania. Napriek existencii rôznych názorov sú hlavné spoločné trendy vo vývoji vykazovania udržateľnosti definované nasledovne: znižovanie objemu; digitalizácia; zameranie sa na rôzne zainteresované strany (predovšetkým na poskytovateľov kapitálu); rozširovanie ukazovateľov a vykazovanie v zmysle dosahovania cieľových hodnôt; zameranie sa na dosahovanie ukazovateľov udržateľného rozvoja.