Digitalization of Accounting According to the New Rules of 2022 - Stanley, Renáta, 1981-
Rastúci trend digitalizácie v podnikateľskom prostredí sa nevyhol ani účtovníctvu. Štát na rastúci podiel elektronických účtovných záznamov reagoval novelou zákona o účtovníctve účinnou od 1. januára 2022. Vďaka tejto novele sa otvorili dvere digitálnemu účtovníctvu. Spresnila sa definícia elektronického účtovného záznamu, doplnil sa spôsob spracovania a uchovávania elektronických účtovných záznamov. Nové pravidlá pre účtovné jednotky súvisiace s digitálnym účtovníctvom a poukázanie na výhody, ktoré ponúka.