Analýza tržieb vznikajúcich a zanikajúcich podnikov vo vybraných sektoroch hospodárstva v rokoch 2014 - 2019 - Kotlebová, Eva
Článok sa zaoberá vybranými odvetviami ekonomiky, kde sú predpoklady významných zmien v dôsledku pandémie v rokoch 2020-2022. Na analýzu tržieb firiem je použitý relatívny ukazovateľ - výška tržieb na jedného zamestnanca za účelom porovnateľnosti firiem s rôznym zameraním činnosti. Hodnoty ukazovateľa sú sledované oddelene vo všetkých aktívnych podnikoch, v zrodených aj zaniknutých podnikoch. Časové rady boli zostavené z hodnôt ukazovateľa, ktorého vývoj sme porovnávali v sledovaných odvetviach.