Expresiones con el color blanco en eslovaco y español - Spišiaková, Mária, 1973-
Príspevok študuje použitie, význam, konotácie, spoločné a rozdielne znaky podstatných mien so lexikálnym komponentom „blanco“ (biela), teda slov a ustálených výrazov, ktoré vo svojej štruktúre obsahujú slovo „blanco“. Zo štúdia týchto lexikálnych jednotiek možno identifikovať a popísať určité odlišné a spoločné črty a charakteristiky medzi slovenským a španielskym jazykom.