Internet Marketing - Pollák, František, 1985-
Problematika manažmentu značky naberá v čase zrýchlenej digitalizácie nové rozmery. Cieľom kapitoly je priblížiť vybrané oblasti problematiky poukázaním na základné formy propagácie v digitálnom prostredí internetu. Vhodný mix týchto foriem je nevyhnutný pre efektívnu marketingovú komunikáciu v digitálnom prostredí. Tam, kde sú vhodnosť a efektívnosť nevyhnutnými faktormi, ktoré je potrebné vziať do úvahy v procese budovania značky v očiach referenčných trhov. Pochopenie základov problematiky propagácie v online prostredí vytvára predpoklad pre holistický prístup, ktorý v kombinácii s nástrojmi vedeckých poznatkov znižuje neistotu a zvyšuje predpoklad trhového úspechu. Kapitola vo forme teoretickej prehľadovej štúdie prezentuje výsledky prebiehajúceho výskumu v oblasti internetového marketingu. Syntetizuje poznatky autorov, ako aj výsledky práce vybraných referenčných autorov, ktorí na začiatku tisícročia sformovali problematiku do podoby, v akej ju pozná širšia odborná verejnosť dodnes. Teoretický prehľad doplnený o vyzdvihnutie kľúčových súvislostí predstavuje pomerne jasné východisko pre úvod do štúdia témy internetového marketingu.