Design of Metallurgical Production in the Context of Industry 4.0 - Rudy, Vladimír
Tento článok sa zaoberá prediktívnym systémom riadenia kvality, ktorého cieľom je eliminovať technológie opráv využitím kognitívnych schopností výrobných zariadení vo výrobnom procese. Pri výrobe dochádza k odchýlkam od požadovaných kvalitatívnych parametrov ako je rovinnosť pásu, profil pásu, nedosiahnutie požadovaných mechanických vlastností rozmerových variácií a ich korekcia alebo korekcia si vyžaduje opravárenské technológie nad rámec štandardných procesov. Samotný hutnícky proces je energeticky a finančne náročný. Opravárenské technológie predstavujú dodatočné výrobné náklady a environmentálne záťaže nielen vo forme vysokej spotreby energie, ale aj v produkcii škodlivých látok, ktoré majú negatívny vplyv na životné prostredie. Produkcia tuhých prachových nečistôt, tvorba plynných exhalátov, vysoká spotreba vody, otepľovanie životného prostredia a znečistenie vôd a tvorba troskového popola sú len niektoré negatívne aspekty hutníckej výroby. Výrobcovia ocele vynakladajú veľké úsilie na dosiahnutie požadovaných kvalitatívnych parametrov a znižovanie nákladov na technológie opráv.