Industrializacija ekonomičnij rozvitok Pivdennoj Afriky - Kunychka, Mykhaylo, 1990-
Južná Afrika ako motor hospodárskeho rastu v regióne a najpriemyselnejšou ekonomikou na celom kontinente. Problematika industrializácie Juhoafrickej republiky, so snahou štruktúrovať široký pohľad na proces industrializácie Juhoafrickej republiky od začiatku kolonizácie až po rozvoj priemyslu nezávislej Juhoafrickej republiky. Na splnenie tejto úlohy sa navrhuje rozdeliť proces priemyselného pokroku do niekoľkých historických etáp. Článok analyzuje proces formovania národného hospodárstva skúmanej krajiny od čias kolonializmu. Opisuje industrializáciu a poukazuje na hlavné historické etapy formovania priemyslu, ktoré ovplyvnili štrukturálne zmeny v ekonomike. Rozvoj automobilového a lodiarskeho priemyslu s vysokou pridanou hodnotou, čím sa Južná Afrika stáva najväčším výrobcom automobilov v Afrike.