Všeobecne známe známky v rozhodovacej praxi v rámci EÚ - Surmová, Soňa
Exkurz rozhodovacou praxou súdov a orgánov EÚ vo vzťahu ku kolízii všeobecne známych známok a neskoršie prihlasovaných ochranných známok. Analýza všeobecne známych známok, ich reputácia, ako aj požiadavky, ktoré rozhodujú, či neskoršia ochranná známka zasahuje do všeobecne známych známok, ktoré vo všeobecnosti požívajú širšiu ochranu. Odborné zamyslenie v súlade so súčasnou praxou EUIPO, v zmysle ktorej ochrana všeobecne známych známok nie je večná a ani neobmedzená.