How is Digital Transformation Related to HR Innovations in SMEs? - Blštáková, Jana, 1980-
Cieľom tohto príspevku je poukázať na to, ako technologické inovácie v digitalizácii ovplyvňujú aplikáciu moderných koncepcií riadenia ľudí v MSP. Obsahuje prieskumnú štúdiu a analýzy praxe riadenia ľudí v malých a stredných firmách pôsobiacich na Slovensku, ktoré čelia výzve digitálnej transformácie. Štúdia prispieva k literatúre a praxi manažmentu vysvetlením vzťahu medzi zákaznícky a zamestnanecky orientovanou digitalizáciou a inováciami v koncepciách riadenia ľudí. Štúdia prezentuje, že digitálna transformácia má významný vplyv na využívanie inovatívnych HR metód a konceptov. Ešte dôležitejšie je, že štúdia naznačuje, že MSP, ktoré sú inovatívne v oblasti ľudských zdrojov, zašli ešte ďalej na ceste k digitálnej transformácii.