Zlepšenie kvality výrobných procesov v podmienkach uhoľnej elektrárne na Slovensku s možnosťou implementácie v Európe - Vajdová, Jana, 1983-
Zvyšovanie kvality procesov výroby elektriny v klasickej tepelnej elektrárni. Tepelné elektrárne a spĺňanie rôznych legislatívnych, environmentálnych, bezpečnostných a ekonomických limitov. Elektráreň Vojany (SE-EVO) a snaha o zlepšenie efektívnosti jej prevádzkovania. Skúmanie možností ako úplne vylúčiť spaľovanie uhlia v SE-EVO v súvislosti so záväzkom SR dosiahnuť uhlíkovú neutralitu.