Kybernetické riziká a ich poistiteľnosť - Krátka, Zuzana, 1968-
Kybernetické riziko vyplýva z používania a prenosu elektronických údajov. Zahŕňa fyzické škody, spôsobené kybernetickými útokmi, poškodenie, alebo stratu údajov a ich finančné následky, podvody, spáchané zneužitím údajov a akúkoľvek vzniknutú zodpovednosť z neudržania dostupnosti, integrity, či dôvernosti elektronicky uložených informácií. Kybernetické poistenie je značne dôležité pre úspech digitalizácie ekonomiky. V súčasnosti výraznejšie rastie dopyt po kybernetickom poistení, než ponúkaná kapacita.