Špecifický prístup z teórie hier pri výbere umiestnenia predajne v nákupných centrách - Gežík, Pavel, 1983-
Pre vhodný výber umiestnenia predajne by mohli byť použité lokačné modely, zabezpečujúce vhodné umiestnenie predajní vzhľadom na možných zákazníkov a konkurenciu. Avšak Nashova teória rovnováhy vysvetľuje, prečo sa rovnaké, alebo podobné obchody zoskupujú na jednom mieste. Všeobecné aspekty tohoto zdanlivo iracionálneho umiestnenia kamenných predajní v priestore, alebo v meste.