Perception of Consumers in the Context of Domestic Production by Young Slovaks Based on Consumer Ethnocentrism - Korytinová, Kristína, 1995-
Publikácia poukazuje na problematiku spotrebiteľského etnocentrizmu v súvislosti s vnímaním domácich potravín. Cieľom článku je zamerať sa na spotrebiteľský etnocentrizmus vo vzťahu k domácim produktom. Článok predstavuje primárny výskum. Bol realizovaný na 100 slovenských respondentoch do 27 rokov. V metodickej časti využívame viacero metód. Medzi matematicko-filozofické metódy patrí analýza, syntéza, vedecká abstrakcia a matematicko-štatistické metódy zahŕňajú deskriptívnu a induktívnu štatistiku. Na meranie spotrebiteľského etnocentrizmu je v práci použitý nástroj CETSCALE. Cronbachov koeficient alfa pomohol overiť spoľahlivosť nástroja. Výsledky naznačujú, že mladí Slováci predstavujú nízku mieru konzumného etnocentrizmu. Globálne sú domáce produkty vnímané pozitívne. Celkové výsledky je možné využiť v ďalšom výskume ako aj v praxi v skúmanej oblasti.