Finančná gramotnosť v digitalizovanom prostredí v Slovenskej republike (príklad projektu nadácie národohospodár) - Kušnírová, Jana, 1977-
Finančná gramotnosť nie je len o peniazoch a toto vzdelávanie by nemalo skončiť na konci formálnej školy. Je potrebné ho neustále rozvíjať. Výsledky troch meraní testovania PISA pre oblasť finančnej gramotnosti v SR ukázali, že s finančnou gramotnosťou je potrebné pracovať na základných a stredných školách. Cieľom príspevku je preto zhrnúť výsledky a merateľné ukazovatele projektu Podpora kľúčových kompetencií stredoškolákov v digitalizovanom školskom prostredí Národnej ekonomickej nadácie. Medzi hlavné merateľné ciele tohto projektu patrilo vzdelávať minimálne 500 žiakov prostredníctvom minimálne 30 kurzov prezenčnou alebo online formou. Zároveň vychovať minimálne 100 pedagogických a odborných zamestnancov v minimálne 45 kurzoch.