Duálne vzdelávanie z pohľadu dane z príjmov - Valterová, Ivana
Duálne vzdelávanie je moderný spôsob prípravy na povolanie, v ktorom sa žiak učí, ako premeniť teoretické vedomosti na praktické priamo na pôde zamestnávateľa, pretože celá praktická príprava sa uskutočňuje v reálnych podmienkach na pracovisku praktického vyučovania. Teoretické vzdelávanie zostáva súčasťou výučby na škole. Systém duálneho vzdelávania funguje na Slovensku už osem rokov. Štát ho podporuje príspevkami a daňovými stimulmi u zamestnávateľov a oslobodeniami prijatých plnení od zdanenia u žiakov.