Support for the Food Industry in the Slovak Republic - Lovciová, Kornélia, 1983-
Potravinársky priemysel zohráva dôležitú úlohu v hospodárskej politike a jeho rozvoj závisí od produktivity poľnohospodárstva. Poľnohospodárska produktivita sa v budúcnosti môže stať kľúčovou otázkou, pretože je potrebné nielen vyrábať viac, ale aj vyrábať udržateľným spôsobom. Možnosti účasti potravinárskych podnikov vo výzvach a podporných programoch schválených vládou Slovenskej republiky v aktuálnych strategických plánoch, ako aj poskytovanie dotácií na zelené investície do inovácií v potravinárskych podnikoch a zverejňovanie nefinančných informácií o úsilí budovať potravinársky priemysel v SR v podmienkach trvalo udržateľného rozvoja stanovených vo výročnej správe v súlade so zákonom o účtovníctve, pretože potravinársky priemysel si v súčasnosti vyžaduje zmeny smerujúce k modernizácii, inovácii a transformácii výroby s efektívnejším využívaním zdrojov s cieľom zabezpečiť dostatok potravín pre obyvateľstvo v podmienkach trvalo udržateľného rozvoja.