Modelový príklad výsledku hospodárenia - Kudlová, Zuzana, 1986-
Každá účtovná jednotka na konci účtovného obdobia zisťuje, aký výsledok hospodárenia dosiahla. Tento ukazovateľ je dôležitým kvalitatívnym indikátorom, ktorý umožňuje posúdiť hospodárenie účtovnej jednotky. Účtovná jednotka môže výsledok hospodárenia zisťovať aj priebežne počas roka (napr. mesačne, štvrťročne), nie len na konci účtovného obdobia s posudzovaným plánom, ktorý je nastavený na príslušné účtovné obdobie. Informácie o výsledku hospodárenia ale aj o ostatných výsledných ukazovateľov výkonnosti čerpá účtovná jednotka po zostavení účtovnej závierky. V tomto príspevku sa budeme zaoberať práve výpočtom výsledku hospodárenia na konkrétnom modelovom príklade.