Účtovné aspekty virtuálnej meny ako súčasti krátkodobého finančného majetku účtovnej jednotky - Manová, Eva, 1957-
Kryptomeny sa čoraz intenzívnejšie stávajú súčasťou podnikateľskej činnosti. Z pohľadu účtovníctva sa kryptomeny (virtuálna mena) považujú za majetok účtovnej jednotky. Sú súčasťou krátkodobého finančného majetku účtované v účtovej skupine 25 Krátkodobý finančný majetok. Virtuálna mena je právne upravená aj z účtovného a daňového hľadiska. Účtovné zobrazenie virtuálnej meny v rámci krátkodobého finančného majetku sa v zmysle právnej úpravy účtovníctva vyznačuje určitými špecifikami, ktorými sa v článku zaoberáme Zámerom príspevku je charakteristika virtuálnej meny ako súčasti majetku účtovnej jednotky a prístupy k účtovaniu virtuálnej meny z hľadiska spôsobu ich nadobudnutia.