Údaje zo skenerov a cenové indexy - Glaser-Opitzová, Helena, 1964-
Článok sa zaoberá metodologickými aj praktickými otázkami implementácie nových zdrojov údajov, tzv. údajov zo skenerov do produkcie cenovej štatistiky a zároveň prezentuje výsledky experimentálnej štúdie, ktorá bola vykonaná na reálnych transakčných údajoch piatich obchodných reťazcov. Poukazuje na výhody ich použitia, ale zároveň upozorňuje aj na možné riziká a nezodpovedané otázky najmä vo vzťahu k výberu vhodného indexu na úrovni elementárneho agregátu.