Usage of Zero-Emission Buses in V4 - Jankovič, Michal, 1993-
Účelom tohto článku je poskytnúť poznatky o využití elektromobilov v mestskej logistike. Článok sa zameriava na elektromobily používané vo verejnej doprave. Článok je založený prevažne na analýze sekundárnych zdrojov, ktoré nám ukazujú zameranie využitia elektromobilov v uvedenej oblasti. Článok tiež porovnáva použitie elektromobily v mestskej logistike v Európe a krajinách V4 a porovnáva ich so zvyškom Európy, ako aj medzi sebou navzájom. Tento článok nám ukázal, že od druhej polovice minulého desaťročia sa Európa snaží elektrifikovať vozidlá používané v mestskej logistike.