Helyi adók jogi szabályozása és gazdasági rendszere Szlovákiában - Liptáková, Katarína
Štúdia sa zaoberá systémom miestnych daní na Slovensku, aj v porovnaní s Maďarskom, ktoré má podobný hospodársky vývoj a históriu. Jedinečnosť výskumu spočíva v tom, že slovenské komunálne dane sú charakteristické zaťažením obyvateľstva, najmä daňami z nehnuteľností, zatiaľ čo maďarské sú charakteristické miestnou daňou z podnikania pre podniky. Štúdia tiež poukazuje na to, že v porovnaní s Maďarskom sa slovenské komunálne daňové postupy v posledných krízových rokoch relatívne nezmenili, zatiaľ čo v Maďarsku došlo k výrazným zásahom. Porovnanie daňových postupov oboch krajín a vykonanie ďalšieho výskumu by mohlo poskytnúť dobrý základ pre identifikáciu a vzájomné prijatie osvedčených postupov.