Trvalo udržateľný rozvoj a princípy jeho uplatňovania v praxi - Bukovová, Sylvia, 1959-
Myšlienka trvalej udržateľnosti je už dlhý čas hlavným motívom politických, hospodárskych a ekologických aktivít ľudstva. Článok predstavuje trvalo udržateľný rozvoj, jeho rozmery a princípy. Predstavuje a charakterizuje program OSN pre trvalo udržateľný rozvoj vo svete do roku 2030 (Agenda 2030), jeho východiská a ciele, ako aj stratégie a princípy Európskej únie pre zabezpečenie trvalo udržateľného rozvoja v Európe a dokument ustanovujúci východiská pre implementáciu Agendy 2030 pre trvalo udržateľný rozvoj a zásady jeho aplikácie na Slovensku.