B2B není B2C. V marketingu, ani ve výzkumech - Fusek, Petr
Marketingový prieskum na B2B trhoch je veľmi odlišný od spotrebiteľského prieskumu. Existujú špecifiká, ktoré je potrebné mať na pamäti, aby sa zabezpečilo, že získané údaje sú spoľahlivé, relevantné a môžu byť použité pre strategické rozhodnutia spoločnosti. Hoci prieskumy na B2B trhoch sú pomerne zložité, oplatí sa. Podniky, ktoré zakladajú svoje rozhodnutia na spoľahlivých údajoch, dosahujú oveľa lepšie výsledky ako tie, ktoré sa spoliehajú iba na vlastnú intuíciu alebo informácie od predajcov.