The Battery Industry as a Sector Supporting Sustainability: Current and Future Challenges - Hojdik, Vladimír, 1992-
Sektor dopravy má negatívny vplyv na životné prostredie, a preto je ovplyvnený súčasnými globálnymi zmenami. Významné posuny súvisia s automobilovým priemyslom, kde veľká časť investícií smeruje do elektromobility alebo alternatívnych palív. V posledných rokoch sa rozvíja najmä elektromobilita, ale jej plný potenciál sa ešte stále nevyužíva. Výroba elektromobilov by nebola možná bez batérií, ktoré v podstate umožňujú pohyb automobilov. Batériový priemysel ako celok predstavuje veľmi dôležité odvetvie pre budúci rozvoj automobilového priemyslu a svetového hospodárstva. V článku sa skúmajú súčasné špecifiká batériového priemyslu z celosvetového hľadiska, s cieľom posúdiť možné budúce trendy v tomto odvetví. Cieľom príspevku je analyzovať a porovnať vývoj batériového priemyslu na rôznych trhoch s využitím relevantných údajov poskytnutých odbornými organizáciami alebo poradenskými spoločnosťami.