Čím nahradit elektrárny spalujíci zemní plyn? - Vítek, M.
Vysoká cena zemného plynu v strednej Európe spôsobuje vysoké ceny elektriny, lebo plynové elektrárne v Nemecku do veľkej miery nahradili uhoľné a vďaka svojej flexibilite zaisťujú rovnováhu výroby a spotreby elektriny. V Nemecku sú tzv. závernými elektrárňami, čo sa už vníma ako neudržiteľné. V ČR bola a je situácia odlišná.