Správa informačných technológií - význam, prístupy, spôsoby, mechanizmy, rámce, štandardy, normy a metodiky - Bednarčíková, Diana, 1996-
Tempo rozvoja informačných technológií (IT) a implementácie digitálnych technológií Industry 4.0 si vyžaduje riadenie a kontrolu v podnikateľských subjektoch. IT Governance je súčasťou Corporate Governance a predstavuje systém pozostávajúci z: organizačnej štruktúry zainteresovaných strán (predstavenstva, manažmentu/manažérov a IT manažmentu) s právomocou riadiť, riadiť, monitorovať, kontrolovať a rozhodovať o informačných technológiách. strategická úroveň; a pravidlá, postupy, procesy a mechanizmy na prijímanie a monitorovanie strategických rozhodnutí o IT tak, aby sa zabezpečilo strategické zosúladenie IT a biznisu a naplnili sa strategické ciele biznisu a IT. Vedecký príspevok poskytuje systematický prehľad IT Governance, poukazuje na výhody IT manažmentu v podnikateľských subjektoch a príklady implementácie ITG rámcov vo vybraných podnikateľských subjektoch.