Trendy v procese digitálnej transformácie na Slovensku - Filanová, Jana, 1967-
Mimoriadna situácia spôsobená najmä globálnou pandémiou, čipovou krízou a vojnovým konfliktom na Ukrajine odhalila viaceré nedostatky a rezervy v obchodných procesoch. V roku 2021 sa Slovensko umiestnilo na 22. mieste spomedzi 27 členských krajín EÚ v Indexe digitálnej ekonomiky a spoločnosti (DESI). Cieľom príspevku je špecifikovať trendy v procese digitálnej transformácie na Slovensku v súlade so správou Indexu digitálnej ekonomiky a spoločnosti (DESI), plán digitálnej transformácie na Slovensku a vplyv globálnej pandémie na digitálny priemysel.