Two Stage Duopoly Model With Investment - Grisáková, Nora, 1978-
Cieľom tohto príspevku je popis a numerická analýza dvojstupňového Cournot-Stackelbergovho modelu. Duopolná hra je rozdelená na dve etapy – t.j. hra v priestore novej technologickej investičnej stratégie a prevzatie Stackelberg LeadarFollower situácie, keď líder investuje do novej technológie ako prvý a má z investície úžitok. V tejto hre predpokladáme Cournotovu stratégiu pre obe firmy na trhu. V celom príspevku predpokladáme diferenciáciu podnikov a produkcie v oblasti rozdielnych hraničných nákladov a koeficientu diferenciácie produkcie. Na konci V príspevku sme urobili aj numerický príklad prezentovaného modelu a našli sme rovnovážne body.