The Influence of Consumer Ethnocentrism on the Attitude towards COVID-19: The Case of Young Slovaks - Naďová Krošláková, Monika, 1975-
Článok sa zaoberá problematikou konzumného etnocentrizmu v kontexte postoja mladých Slovákov k COVID-19. Cieľ predkladaného príspevku je trojaký: identifikovať úroveň spotrebiteľského etnocentrizmu mladých Slovákov identifikovať postoj k COVID-19 a preskúmať možný vzťah medzi úrovňou spotrebiteľského etnocentrizmu a postojom ku COVID-u-19. Výsledky poukazujú na podpriemernú až priemernú úroveň konzumného etnocentrizmu. Zároveň možno konštatovať, že mladí Slováci sa o situáciu ohľadom COVID-19 nadpriemerne zaujímajú. Výsledky tiež nenaznačujú žiadny vzťah medzi úrovňou spotrebiteľského etnocentrizmu a záujmom o COVID-19.