Prejavy etnopluralizmu v komunikačných stratégiách slovenskej krajnej pravice - Štefančík, Radoslav, 1976-
Identifikácia prejavov etnopluralizmu v komunikačných stratégiách slovenskej krajnej pravice. Analýza komunikačných stratégií predstaviteľov krajnej pravice vo vzťahu k medzinárodnej migrácii, keďže pri tejto téme je možné identifikovať prejavy etnopluralizmu. Tento koncept extrémisti na Slovensku používajú na to, aby sa vyhli otvoreným prejavom rasizmu, pre rasistické výroky namierené proti určitým náboženským, národnostným alebo etnickým skupinám totiž môžu predstavitelia krajnej pravice čeliť individuálnym trestným stíhaniam, prípadne zákazu činnosti celého straníckeho subjektu. Prejavy rasizmu, šovinizmu, nenávisti voči určitým skupinám obyvateľov (Rómom, imigrantom, homosexuálom, intelektuálom) sú charakteristickým prejavom politických aktérov, ktorí sa najskôr organizovali v občianskom združení Slovenská pospolitosť, neskôr v politickej strane s identickým názvom a po jej zrušení v Ľudovej strane Naše Slovensko (ĽSNS). Pohľady na tri oblasti spojené s medzinárodnou migráciou, pri ktorých je možné identifikovať znaky etnopluralizmu.