Teoretické aspekty inovačných systémov cestovného ruchu v severských štátoch - Harcsová, Henrieta, 1998-
Inovačné systémy v severských krajinách sú najúspešnejšie inovačné systémy na svete. Na inovačných systémoch v týchto krajinách participujú rôzni aktéri spoločne a bez inovačných systémov by neboli schopní byť konkurencieschopní. Vnímanie inovácií v týchto krajinách je na rôznych úrovniach a to je jeden z kľúčových dôvodov, prečo sú inovácie v severských krajinách také úspešné. Hlavným cieľom je zhodnotiť teoretické aspekty inovačných systémov v Dánsku, Švédsku, Nórsku, Fínsku a na Islande.