Digitálne inovácie v oblasti poisťovníctva: ako je na tom Slovensko? - Ondruška, Tomáš, 1988-
Inovácie a technologické zmeny významne ovplyvnili sektor poisťovníctva v ostatnom období a budú zohrávať určujúcu úlohu aj v najbližšom čase. Digitalizácia v poisťovníctve prináša nielen technologický pokrok, ktorý otvára nové možnosti poistenia doteraz známych i novovznikajúcich rizík, ale aj inovatívne formy distribúcie a ponuky poistných produktov zohľadňujúce skutočné potreby klientov. Zároveň však prináša aj „hrozby“ pre sektor zo vstupu nových konkurentov, ktorým už poisťovne pracujúce na tradičných princípoch nemusia stačiť, za predpokladu, že nepristúpia k využívaniu nových technológií v dostatočnej miere.