Electric Buses Fleets in Countries of V4 - Jankovič, Michal, 1993-
Údaje o využívaní elektrobusov v krajinách V4. Článok je založený prevažne na analýze sekundárnych zdrojov, ktoré nám ukazujú zameranie posunu vo využívaní elektrobusov v uvedených krajinách. Článok tiež ukazuje používanie elektrobusov v krajinách V4 a porovnáva ich so zvyškom Európy, ako aj medzi sebou navzájom. Článok naznačuje, že v druhej polovici minulého desaťročia Európa elektrifikovala autobusy. Väčšina vyspelých európskych krajín pomaly, ale isto rozširuje svoj vozový park elektrobusov a plánuje ich ďalšie zvyšovanie.