Akú cenu platíme za dezinformácie? - Kuběnková, Dana, 1996-
Šírenie dezinformácií predstavuje hrozbu, ktorá smeruje k polarizácii spoločnosti a môže viesť aj k destabilizácií demokratických inštitúcií a procesov. Pandémia COVID-19 nám ukázala, že okrem vyššie spomenutého môžu mať dezinformácie reálny dosah na verejné zdravie a ľudské životy ako také. V nasledujúcich častiach príspevku sa pokúsime zodpovedať na otázku, akú cenu za dezinformácie platíme ako spoločnosť, ako veľmi sme voči ním zraniteľní a čo môžeme urobiť, aby sme sa ubránili.