Analýza časovo-periodických čŕt časových radov - Ševček, Tomáš, 1997-
V empirickej ekonómii pracujeme často s časovými radmi, ktoré analyzujeme prostredníctvom rôznych, prevažne štatistických či ekonometrických metód. Mnohé ekonomické časové rady sa vyvíjajú cyklickým spôsobom, no väčšina štandardných ekonometrických nástrojov neberie do úvahy cyklické črty analyzovaných časových radov. Tento nedostatok nám pomáha napraviť tzv. wavelet analýza.