Nová dimenzia výroby a logistiky v podobe robotickej revolúcie - Richnák, Patrik, 1988-
Podniky na celom svete dosahujú významný pokrok v budovaní stratégie digitálnej výroby a logistiky postupným zavádzaním pokročilých strojov a zariadení na urýchlenie digitálnej transformácie. Jedným zo základných pilierov prebiehajúcej štvrtej priemyselnej revolúcie je robotika. Roboty zvyšujú produktivitu, využívajú senzory, akčné členy a dokážu efektívne, rýchlo a spoľahlivo vykonávať opakujúce sa úlohy. Priemysel 4.0 a robotické technológie sú budúcnosťou a spoločne vedú k spokojnosti zákazníkov, efektívnosti a spoľahlivosti produktov. Cieľom tohto článku bolo vykonať systematický prehľad literatúry o robotickej revolúcii, ktorá výrazne mení výrobu a logistiku, a interpretovať výsledky prieskumov spoločnosti Statista, ktoré analyzujú využitie priemyselných robotov.