Jazyková krajina Bratislavy – ako jej rozumieme? Analýza vybraných aspektov na príklade nosičov z Michalskej ulice v Bratislave - Gašová, Zuzana, 1977-
Skúmanie jazykovej krajiny inovatívnym spôsobom. Aplikácia princípov procesu komunikácie na oblasť jazykovej krajiny, ktorá prináša pohľad na jazykovú krajinu predstavujúci len jeden z aspektov, ktorým bola v priebehu doterajšieho riešenia súvisiacej projektovej úlohy venovaná pozornosť. Konkrétne príklady nosičov z vybranej časti skúmaného areálu, jazykovej krajiny Michalskej ulice v Bratislave, s cieľom zachytiť mnohorakosť situácií, s ktorými môžeme byť v kontexte skúmanej problematiky konfrontovaní v praxi, a taktiež so zameraním len na jednojazyčné nosiče v inom ako slovenskom jazyku, aj s cieľom lepšie priblížiť mieru zrozumiteľnosti nosičov aj v prípade možného vzniku jazykovej bariéry.