Bikesharing ako riešenie dopravnej situácie v mestách na Slovensku - Čerňanová, Lucia, 1997-
Tento príspevok sme pripravili s cieľom identifikovať a analyzovať aktuálnu situáciu na Slovensku v oblasti bikesharingových služieb. Bikesharing ako jeden z konceptov ekologickejšej dopravy postupne získava na Slovensku čoraz viac menších miest. V príspevku sa zameriame predovšetkým na teoretické vymedzenie problematiky bikesharingu a spresnenie jednotlivých etáp jej vývoja. V ďalšej časti sme špecifikovali cieľ príspevku a charakterizovali postupy a objekty použité v analytickej časti príspevku. V analytickej časti príspevku sme sa zamerali na analýzu súčasnej situácie v oblasti bikesharingu v jednotlivých mestách Slovenska. Analýza vychádza zo získaných údajov o počte zdieľaných bicyklov, počte staníc pre zdieľané bicykle, počte obyvateľov v meste a rozlohe mesta.