Udržateľný rozvoj - príklady smerovania vývoja obalov - Gajdoš, Jozef, 1962-2025
V príspevku vychádzame zo základných funkcií obalov a ich charakteristiky. Následne sme sa pokúsili poukázať na trendy v nákupnom správaní spotrebiteľov a ich prepojenie na funkcie obalov. Na príkladoch niektorých ocenených obalov zo súťaže Obal roka 2021 poukazujeme na smerovanie vývoja v tejto oblasti.