Účtovníctvo na Slovensku od Luca Pacioliho až po Blockchain - Kubaščíková, Zuzana, 1982-
Účtovníctvo existuje už od čias starých Sumerov a Egypťanov. Realizácia záznamov účtovného charakteru. Veľmi rozšíreným spôsobom bol záznam na drevenú paličku pomocou zárezu. Táto metóda sa používala až do 19. storočia. Moment od ktorého sa účtovníctvo začalo považovať za samostatný vedný odbor. Prvý ucelený dokument popisujúci vedenie podvojného účtovníctva bol publikovaný v roku 1494 v Benátkach. Táto forma sa postupne rozšírila do celej Európy a stala sa základom pre ďalšie účtovné formy. Vývoj účtovníctva na Slovensku. Automatizácia účtovníctva na Slovensku.