Prevencia pred hroziacim úpadkom nefinančných podnikov - Hyránek, Eduard, 1955-
Článok sa zaoberá problémami, spojenými s platobnou neschopnosťou spoločnosti a ako sa vyhnúť bankrotu. Za tým účelom štát prichádza aj s možnosťou prevencie takejto situácie prostredníctvom preventívnej reštrukturalizácie. Rozdiel oproti predchádzajúcemu súdom schválenému postupu reštrukturalizácie možno charakterizovať ako zásadný. Je to novinka v súčasnom právnom poriadku a systéme finančného riadenia podnikov. Je to jednoduchší a menej náročný proces aj z hľadiska nákladov v porovnaní s formálnou reštrukturalizáciou. Tento inštitút nemá nič spoločné s konkurzom.