Historické korene BRI a motívy pre export a odlev čínskych PZI - Zábojník, Stanislav, 1984-
Hodvábna cesta ako obchodná trasa. História názvu trasy Hodvábna cesta. Obnovenie starovekej obchodnej Hodvábnej cesty. Projekt Belt & Road - BRI, v slovenčine označované ako Pás a cesta. Ekonomické pozitíva a negatíva projektu BRI.