Citizenship by Investment - Latest Development in the European Union - Bocková, Lucia, 1978-
Príspevok sa týka občianstva prostredníctvom investičných schém (CBI) v kontexte Európskej únie (EÚ), ktoré umožňujú získať štátnu príslušnosť členského štátu EÚ prostredníctvom cielenia investície. Naturalizácia – spôsob získania občianstva prostredníctvom investície. Porovnanie schém CBI troch členských štátov EÚ (Bulharsko, Cyprus, Malta).