Trestnoprávne možnosti riešenia vybraného nebezpečného správania sa na internete v podmienkach Slovenskej republiky - Kuchtová, Jana
Cieľom príspevku je poukázať na aktuálny nebezpečný trend súvisiaci s nevhodným a v niektorých prípadoch až trestným správaním sa používateľov v online priestore. Neustále narastajúci vplyv sociálnych sietí a dostupnosť technológií spôsobuje, že používatelia majú omnoho dostupnejší prístup na internet ale zároveň bez právneho povedomia o tom, že aj za nevhodné správanie sa na internete môžu v určitých prípadoch hroziť trestnoprávne postihy. Rozmáhajúcim sa negatívnym fenoménom súčasnosti sú rýchlo šíriace sa hoaxy a dezinformácie, ktoré pri riešení závažných otázok tvoria bezpečnostné riziko.